Çerez Politikası

Veri Sorumlusu Kimdir?

Vodafone’da kişisel verileriniz güvence altındadır. Bu çerçevede Vodafone, kişisel verilerinizi tüm teknik ve idari tedbirleri alarak korur. Gerekli güvenlik düzeyi için bütün teknolojik imkanlar kullanılır.

Vodafone Finansman AŞ (“Vodafone”) ve tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘’KVKK’’) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, yalnızca aşağıda açıklanan çerçevede ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

Bu metin, https://vodafonefinansman.com.tr/ (“Site”) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesi hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Çerezler Nedir ve Ne İşe Yararlar?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğiniz zaman oluşturulan ve cihazınıza kaydedilen küçük dosyalardır. Ziyaret ettiğiniz internet sitesindeki gezinme bilgilerinizi kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirme amacıyla kullanılırlar. Çerezler sayesinde internet siteleri oturumunuzu açık tutabilir, kullanım tercihlerinizi hatırlayabilir veya size uygun içerikler sunabilir. Çerezler hakkında daha detaylı bilgiye “aboutcookies.org” ya da “allaboutcookies.org” adreslerinden erişebilirsiniz.

Vodafone’da Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?

Vodafone’a ait internet sitelerindeki çerezler, kullanım tercihlerinizi hatırlamak, sepete attığınız ürünleri kaydetmek veya aynı anda internet sitemizde kaç ziyaretçi olduğunu ölçümlemek benzeri farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Aynı zamanda internet sitelerimizden satın aldığınız ürünleri ve internet sitemizdeki gezinme tercihlerinizi takip edebilmemizi sağlayarak, size uygun reklamlar çıkarabilmemize de yardımcı olurlar.

Çerezler ad-soyad gibi kişisel verilerinizi tutmaz. Oturum açtığınızda tarama bilgilerinizi bulmamıza veya bir hizmete, teknik incelemeye veya haber bültenine kaydolmayı seçtiğinizde kişisel verilerinizi eşleştirmemize yardımcı olur. Bunu yapmak için bazen kalıcı çerezler kullanırız. Kişisel verilerinizin korunmasını ciddiye alıyoruz; onları nasıl koruduğumuzu her zaman takip ediyor ve geliştiriyoruz.

Bu Politika Kimleri Kapsıyor?

Bu politika, Site’de kullanılan çerezler için bilgi vermek amacıyla, Site ziyaretçileri için hazırlanmıştır. Site’de doğrudan çocukları hedefleyerek bir bilgi toplanmamaktadır. Sadece çocuklara yönelik ürün/hizmet sunulması ya da hedefleme yapılması halinde, iyi uygulama örnekleri de göz önünde bulundurularak mevzuatta öngörülen tedbirler dikkate alınacaktır.

Çerez Çeşitleri, Çerezlerin Kullanım Amaçları ve Hukuki Sebepleri Nelerdir?

Çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerinizi, Kanun’un 5. Maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve aşağıda her bir çerez türü özelinde belirtilen amaçlar dahilinde işliyoruz.

Aşağıda farklı kategorilerde sınıflandırılmış çerez çeşitlerini bulabilirsiniz.

Çerez Çeşitleri:

Kullanım süresine göre çerezler:

Site’de, kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri, Oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılan, kullanıcı internet tarayıcısını kapattığında silinen çerezlerdir. Oturum çerezlerinin süresi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerezler ise sabit diskinizde daha uzun bir süre veya süresiz olarak kalırlar. Kalıcı çerezler, internet tarayıcısı kapatıldığı zaman doğrudan silinmeyen, belirli bir süre sonra silinen çerezlerdir.

Çerezin sahibi veya çerezi yerleştiren tarafa göre çerezler:

Site’de, yerleştiren tarafa göre Vodafone çerezleri (birinci taraf – first party cookie) ve Site tarafından oluşturulmayan "üçüncü taraf (third party cookie) çerezler" kullanılmaktadır. Vodafone çerezleri, Vodafone tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezleri ise işbirliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından yönetilmektedir.

Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret edilen internet sitesininkinden farklı bir alan adına ait çerezlerdir. Siz internet sitemizi ziyaret ederken, farklı bir şirketin internet sitesine bağlantı verebiliriz (Örneğin: Facebook veya Twitter resmi hesaplarımıza veya YouTube'da paylaştığımız bir videoya). Bu internet sitelerinin çerezleri nasıl kullandığını kontrol edemeyeceğimiz için, detaylı bilgi almak adına ilgili şirketin çerez politikasını incelemenizi veya sitemizdeki Çerez Ayarları panelinden bu çerezleri kapatmanızı öneririz.

Vodafone'un farklı bir alan adına bağlı şirketleri, size reklam veya farklı Vodafone şirketlerine ait sayfaları göstermek için internet sitemize çerezler yerleştirebilir. Bu çerezlerin detaylarına aşağıda yer alan çerez listesinden erişebilirsiniz.

Kullanım amaçlarına göre çerezler:

Zorunlu Çerezler: Bu kategorideki çerezler, Site’nin doğru şekilde çalışması ve kullanılabilmesi için gereklidir.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5/2-c “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve Kanun madde 5/2-f kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanılmaktadır.

Performans (Analitik) Çerezleri: Kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplayan çerezlerdir. Bu kategorideki çerezler sayesinde, Sitenin performansının nasıl artırabileceğimizi analiz ederiz.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun madde 5/1 kapsamında “açık rıza” hukuki sebebine dayanılmaktadır.

İşlevsel Çerezler: Bu kategorideki çerezler, internet sitesindeki kullanım tercihlerinizi hatırlamak ve site kullanımınızı kişiselleştirmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler, kullanım deneyiminizi geliştirebilmemize yararlar. Örneğin, sepetinize daha önceki ziyaretinizde hangi ürünleri attığınızı kaydederek kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağlayabiliriz.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun madde 5/1 kapsamında “açık rıza” hukuki sebebine dayanılmaktadır.

Reklam/Pazarlama Çerezleri: Bu kategoride yer alan çerezler, Kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş içerik sunmak ve pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini ölçmek için kullanılır. Bunlar, ilgili şirketler tarafından ilgi alanlarına yönelik profilinizi oluşturmak ve diğer sitelerde bu ilgi alanlarıyla alakalı reklamları göstermek amacıyla kullanılabilir. Bu bilgiler tarayıcınızı ve cihazınızı tekil olarak belirleyerek çalışırlar. Bu çerezlere izin vermediğiniz takdirde farklı internet sitelerinde size özel bir reklam deneyimi sunamayacağımızı hatırlatmak isteriz.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun madde 5/1 kapsamında “açık rıza” hukuki sebebine dayanılmaktadır.

Çerezlerle Toplanan Verileri Kimlerle Paylaşıyoruz?

Kişisel verilerinizi bu aydınlatma metninde yer alan amaçlar ve hukuki sebepler kapsamında, Vodafone grup şirketlerimiz, tedarikçiler ve iş ortaklarımız (örneğin, üçüncü taraf çerez sağlayıcıları) ile paylaşıyoruz. Kişisel verilerinizi ayrıca yetkili kurum veya kuruluşların Şirket’imizden bilgi veya belge talebinde bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamızın öngörüldüğü durumlarda, yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlar ile paylaşıyoruz.

Zorunlu çerezler dışındaki çerezlerin kullanımına onay vermeniz halinde çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz yurt dışına aktarıyoruz. Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen taraflarla paylaşırken Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kurallara uygunluk sağlıyoruz.

Çerezlerle Kişisel Verileri Hangi Yöntemlerle Topluyoruz?

Kişisel verilerinizi, Site’de kullandığımız çerezler vasıtasıyla otomatik yöntemlerle topluyoruz.

Çerezler Sizin İşinize Nasıl Yarıyor?

Site’de sunulan bütün özelliklerden etkin bir şekilde yararlanabilmek için çerezlere tarayıcınız üzerinden izin verebilirsiniz. En çok tercih edilen tarayıcılardan bazıları: Internet Explorer, Firefox, Safari ve Google Chrome'dur. Eğer çerezlere izin vermemeyi tercih ederseniz, internet sitemizde gezinmeye devam edebilirsiniz; fakat bu durumda Sitemizin işlevlerinden bazıları etkin şekilde kullanılamayabilir.

Çerezleri Nasıl Yönetebilirsiniz?

Çerez ayarlarınızı aşağıda yer alan çerez ayarları butonu vasıtasıyla değiştirebilirsiniz.

Bunun dışında, çerezleri tarayıcınız üzerinden açıp kapatmanız da mümkündür. Site’ye ait çerezleri kapatmak veya kullanımını sınırlandırmak için, kullandığınız tarayıcı ayarları üzerinden gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Tarayıcınızda çerezleri nasıl kullandığınızı kontrol edebilirsiniz. Hangi tarayıcıyı kullandığınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

PC kullanıcıları: Tarayıcınızda 'Yardım'a gidin ve 'Hakkında'yı seçin.
Mac kullanıcıları: Apple menüsünü tıklayın ve 'Hakkında'yı seçin.

PC'ler için çerezlerin etkin olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz?

Google Chrome için;

  • Tarayıcı pencerenizin sağ üst köşesindeki menü düğmesini (üç yatay çubuk) tıklayın ve 'Ayarlar'ı, ardından 'Gelişmiş ayarları göster…'i seçin.
  • 'Gizlilik' başlığını bulun ve 'İçerik ayarları'nı seçin.
  • 'Yerel verilerin ayarlanmasına izin ver'i seçin.

Microsoft Internet Explorer 11 için;

  • Tarayıcı pencerenizin sağ üst köşesindeki 'Ayarlar' simgesini tıklayın (dişliye benzer) ve 'İnternet seçenekleri'ni seçin, ardından 'Gizlilik' sekmesine tıklayın
  • Tarayıcınızda çerezleri etkinleştirecek olan Gizlilik seviyenizin Orta veya daha düşük bir değere ayarlandığından emin olun.
  • Medium'un üzerindeki ayarlar çerezleri devre dışı bırakacaktır.

Mozilla Firefox için;

  • Tarayıcı pencerenizin sağ üst köşesindeki menü düğmesine (üç yatay çubuk) tıklayın ve Seçenekler'i seçin.
  • Ardından Gizlilik simgesini seçin.
  • Çerezler'e tıklayın ve ardından 'sitelerin çerez ayarlamasına izin ver'i seçin.

Mac'ler için;

  • Tarayıcı pencerenizin üst kısmındaki 'Safari'yi tıklayın ve 'Tercihler' seçeneğini seçin.
  • 'Gizlilik'e tıklayın.
  • 'Ziyaret ettiğim web sitelerine izin ver’ 'i seçin.
  • Çerezleri engelle seçeneğini seçin.

Hangi siteleri ziyaret ettiğinizi hatırlamak için çerez kullanan web sitelerinin nasıl durdurulacağını öğrenmek istiyorsanız listeden tarayıcınızı seçin. Bu sizi çerezlerinizi ve site verilerinizi yönetebileceğiniz tarayıcının ( Google Chrome,Safari, Firefox, Internet Explorer) ilgili sayfasına götürecektir.

Tarayıcınızda çerez ayarlarınızı değiştirirseniz bizimle olan deneyiminiz takip edilmeyecektir.

Çerezlerin kontrol edilmesi ve silinmesine ilişkin bilgilere http://allaboutcookies.org adresinden de ulaşılabilir.

Tarayıcınızdaki çerez ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizle ilgili detaylı bilgiye www.allaboutcookies.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir?

Kişisel Verilerin Koruması Kanunu’nun 11. maddesi “ilgili kişi haklarını” düzenlemektedir. Kişisel verileri Vodafone tarafından işlenen tüm gerçek kişiler, Kanun uyarınca Şirket’imize başvurma ve Kanun’da sayılmış yasal haklarını kullanma hakkına sahiptir.

KVKK kapsamındaki taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili her türlü sorunuzu, bu bağlantıdaki KVKK İlgili Kişi Talep Formu’nu doldurarak veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde hazırlamış olduğunuz bir dilekçe ile; Maslak Mah. Büyükdere Cad. No:251 Vodafone Plaza Maslak Sarıyer / İstanbul adresine (Noter kanalı, taahhütlü posta vb. yollarla) gönderebilir ya da ilgili formu vodafone@hs03.kep.tr adresine elektronik imzalı olarak iletebilir veya başvuru yapılan şirkete daha önce bildirilmek ve teyit edilerek ilgili şirket sistemlerine kayıt edilmiş olmak koşuluyla e-posta adresinizden kisiselverilerinkorunmasi@vodafone.com adresine iletebilirsiniz.

İnternet Sitesinde Kullanılan Çerezler Nelerdir?

Aşağıda yer alan tabloda Site’de kullanılan çerezlere, bu çerezlerin sağlayıcısına, kullanım amacına ve kullanım süresine yer verilmiştir.

Çerez Adı Sağlayıcı Kategori Açıklama Süre
_ga_xxxxxxxxxx vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Performans (Analitik) Google Analytics tarafından oturum durumunu sürdürmek için kullanılır. 729 Gün
OptanonAlertBoxClosed vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Zorunlu OneTrust'ın çerez yasasına uygunluk çözümünün belirli sürümlerini kullanan web siteleri tarafından ayarlanır. Ziyaretçiler bir çerez bilgi bildirimi gördükten sonra ve bazı durumlarda yalnızca bildirimi aktif olarak kapattıklarında ayarlanır. Web sitesinin kullanıcıya mesajı birden fazla göstermemesini sağlar. 89 Gün
_ga vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Performans (Analitik) Kullanıcıları Google Analytics ile ayırt etmek için kullanılır. 2 Yıl
_gcl_au vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Reklam/Pazarlama Dönüşün oranını ölçen Google Adsense çerezidir. 89 Gün
_gat_UA-XXXXXX-X vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Peformans (Analitik) Google analitik çerezidir. Oturum
OptanonConsent vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Zorunlu OneTrust'ın çerez uyumluluk çözümü tarafından ayarlanır. Sitenin kullandığı çerez kategorileri ve ziyaretçilerin her bir kategorinin kullanımına ilişkin onay verip vermediği veya geri çekip çekmediği hakkında bilgileri saklar. Bu, site sahiplerinin, izin verilmediğinde her kategorideki çerezlerin kullanıcının tarayıcısına yerleştirilmesini engellemesine olanak tanır. Site ziyaretçisini tanımlayabilecek hiçbir bilgi içermez. 89 Gün
_gid vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Peformans (Analitik) Google Analytics'in ziyaret edilen her sayfa için benzersiz bir değeri depolaması ve güncellemesi için kullanılır. Oturum
c07ba7091cb3051520d8b33c79958af6 www.vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Zorunlu Web sitesinde dolaşmasına ve temel işlemleri kullanmalarına imkan sağlamak amacıyla kullanılan çerezdir. Oturum
VF025a7286 www.vodafonefinansman.com.tr (Birinci taraf) Zorunlu Web sitesinde dolaşmasına ve temel işlemleri kullanmalarına imkan sağlamak amacıyla kullanılan çerezdir. Oturum

Çerezlere ilişkin süreçlerin değişmesi veya Siteye yeni çerezler eklenmesi durumunda Çerez Politikası’nda gerekli değişiklikler yapılır. İzin tercihlerinizi etkileyen bir durumun ortaya çıkması halinde Vodafone sizi bu konuda ayrıca bilgilendirir.

Mevcut Versiyon Tarihi: 22/03/2024